Get widget

Friday, December 6, 2013

Despicable Me Party-Οι συνταγές!

Η αλήθεια είναι ότι πήρα πολλά mails με σχόλια για το Despicable Me Party της Πελατάρας και σχεδόν όλοι μου ζητήσατε τις συνταγές! Και επειδή αν περίμενα λίγο ακόμα θα σας τις έγραφα μαζί με τις συνταγές για τα επόμενα του γενέθλια, ξέκλεψα χρόνο σήμερα που είμαι πιο χαλαρά να σας τις γράψω!

Έχουμε και λέμε:

ΚΟΤΟΤΟΥΡΤΑ (για αυτήν πήρα τα περισσότερα σχόλια, είναι συνταγή της πεθεράς μου που θα μεταδοθεί και στην Ψυχούλη εντός των ημερών, από καλεσμένη που είναι κόρη φίλης της )

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες βρασμένες, ξεφουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 ολόκληρο κοτόπουλο (ή μπούτια-στήθος για ευκολία) βρασμένα με κρεμμύδι και καρότοκ αλατοπιπερωμένα και ξεκοκκαλισμένα
1,5 βαζάκι μαγιονέζα
Πίκλες
Κάπαρη
4 αυγά σφιχτά βρασμένα (τους κρόκους)
Μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια με μπόλικη μαγιονέζα. Προσθέτουμε πίκλες και κάπαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας..
Σε μια πιατέλα κάνουμε μια στρώση από τις μισές πατάτες και αλατοπιπερώνουμε
Στρώνουμε το μίγμα με τη μαγιονέζα και το κοτόπουλο
Κάνουμε άλλη μια στρώση πατάτες και αλατοπιπερώνουμε
Καλύπτουμε όλη τη τούρτα (και περιμετρικά) με μαγιονέζα,για να καλυφθεί και στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα
Ξεκινάμε επιτόπου να τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη τον κρόκο από το αυγό και καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας. Τρίβουμε επιτόπου, γιατί αν το τρίψουμε αλλού (πχ σε μπωλ) θα λιώσει και δεν θα απλώνεται. Μόλις καλύψουμε την επιφάνεια, κάνουμε στρώσεις με τον μαϊντανό και καλύπτουμε και περιμετρικά με φυλλαράκια


ΠΕΪΝΙΡΛΙ ή ΠΙΤΣΑ (η συνταγή είναι ενός Ιταλού pizzaolo -τεχνίτη πίτσας και την κάνω πολλά χρόνια)



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (βγαίνουν 7-8 πίτσες και πολλάάάάά πεϊνιρλί)
700 γρ νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 2 κύβοι φρέσκια (50γρ)
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπες μέλι
Αλάτι
Σιμιγδάλι για το ζύμωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλάτι. Διαλύουμε το μέλι και τη μαγιά στο νερό και το αφήνουμε 5' να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί
Ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς στη λακκούβα στο αλεύρι και αρχίζουμε να μαζεύουμε περιμετρικά , μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό. Λίγο πριν το πιει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αναποδογυρίζουμε σε καθαρό πάγκο πασπαλισμένο με μπόλικο σιμιγδάλι.Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα χέρια μας και να είναι ελαστικό. ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ, όταν κολλάει προσθέτουμε σιμιγδάλι που κάνει το ζύμωμα παιχνίδι.

Ζυμώνουμε 5 λεπτά, αφήνουμε 6' να ξεκουραστεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Το ζύμωμα αυτό είναι πολύ σημαντικό, βοηθάει τη μαγιά να "αναπτυχθεί" και δίνει άλλη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το στάδιο έχουμε δυο επιλογές. Η μία είναι να το βάλουμε σε μπωλ και να το αφήσουμε 30'-40' σκεπαμένο με πετσέτες και κουβέρτες να διπλασιάσει όγκο. Μακρυά από καλοριφέρ και απότομη ζέστη, γιατί ενώ βοηθάει τη μαγιά να ενεργοποιηθεί γρήγορα, της δίνει την χαρακτηριστική "υπόξινη" γεύση. Η άλλη (και η καλύτερη)είναι να τυλίξουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Μη το φοβάστε. Η μαγιά στο ψυγείο δίνει τον καλύτερό της εαυτό! Η γεύση που θα έχει το ζυμάρι την επόμενη μέρα είναι απερίγραπτη!

Όποια επιλογή κι αν διαλέξατε από τις παραπάνω δυο, παίρνετε το ζυμάρι, το ζυμώνετε ξανά για 2-3 λεπτά και το χωρίζετε σε 7-8 κομμάτια αν πρόκειται για πίτσα ή σε πολλά μικρότερα για τα πεϊνιρλί. Μπορείτε όσο ζυμάρι περισσέψει να το βάλετε κατάψυξη για άλλη φορά.

Το ανοίγετε (πασπαλίζετε με σιμιγδάλι αν χρειαστεί) με τα χέρια αν είστε επιδέξια ή με πλάστη αν δυσκολεύεστε. Κάντε το αρκετά λεπτά, σχεδόν διάφανο (προσοχή μη σας σκιστεί) , γιατί φουσκώνει πολύ.

Γεμίστε το με ότι τραβάει η ψυχή σας! Γίνεται τέλειο με Philadelphia στις γωνίες.

CHEDDAR SAUCE:


ΥΛΙΚΑ:

10-12 φέτες cheddar (φρέσκο ή τηγμένο)
λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος
μεξικάνικα μπαχαρικά (προαιρετικά)

Σε μπρίκι (σε πολύ χαμηλή φωτιά) βάζουμε το cheddar κομμένο σε πολύ ψηλά κομματάκια. Το αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας. Λίγο πριν λιώσει, προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος, ώστε να πάρουμε κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε μπαχαρικά κατά το δοκούν

Σερβίρουμε σε σκεύος fondue ώστε να παραμείνει ζεστή και κρεμώδης. Σερβίρουμε με nachos και κοτομπουκιές



CANDY SPOONS:


Το αγαπημένο των παιδιών!

ΥΛΙΚΑ:

Πλαστικά κουταλάκια
Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής υγρό
Λευκή κουβερτούρα
Στυλό σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα στη μεσαία σκάλα. Ρίχνουμε το χρώμα μέχρι να επιτύχουμε την επιθυμητή απόχρωση. Βουτάμε μέσα τα κουτάλια και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθούν. Αν είναι χειμώνας τα βγάζουμε στο μπαλκόνι αν δεν χωράνε στο ψυγείο για κανένα 20λεπτο για να παγώσει η σοκολάτα. Σχεδιάζουμε με το στυλό το πρόσωπο και "καρφώνουμε" επάνω σε δίσκο φελιζόλ


ΤΟΥΡΤΑ ΜΙΝΙΟΝ:




ΥΛΙΚΑ:
2 δόσεις από οποιοδήποτε κέικ παντεσπάνι σας αρέσει σε ορθογώνιο σχήμα. Εγώ έκανα αυτό.

2 δόσεις γλάσσο βανίλιας έτοιμο ή δείτε συνταγή εδώ

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια ή σοκολάτα 

Λίγο λικέρ ή σιρόπι της αρεσκείας μας (πχ από γλυκό κουταλιού αραιωμένο με λίγο νερό)

l2-3 μπουκαλάκια χρώματα ζαχαροπλαστικής
1 μπισκότο OREO
1 σοκολατακι στρόγγυλο για το μάτι
Λωρίδες ζαχαρωτή γλυκόριζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε τα παντεσπάνια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε τις γωνίες για να τις στρογγυλέψουμε και να μοιάζει με μίνιον.
Φτιάχουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα, ραντίζουμε με λίγο λικέρ ή σιρόπι για να μαλακώσει. Απλώνουμε την κρέμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχουμε κι αυτό. Χωρίζουμε το γλάσσο σε 2 μπωλ και χρωματίζουμε το ένα κίτρινο και το αλλο μπλε. Μπορεί να χρειαστεί να ρίξετε μπόλικο χρώμα μέχρι να βγει η επιθυμητή απόχρωση. Στρώνουμε μια πρόχειρη στρώση με κίτρινο γλάσο, για να πάρει τα ψίχουλα (crumb coat λέγεται) και βάζουμε στο ψυγείο για 20'-30'.

Βγάζουμε και στρώνουμε τη δεύτερη στρώση κίτρινο και την τελειοποιούμε με τη σπάτουλα. Κάνουμε ένα χώρισμα προς τα κάτω για να χωρίσουμε νοητά το παντελονάκι και αρχίζουμε να στρώνουμε από το χώρισμα και κάτω το μπλε γλάσο. Μόλις τελειοποιηθεί, παίρνουμε τη γλυκόριζα και καλύπτουμε το χώρισμα για να μοιάζει σαν ζωνάκι. Παίρνουμε το ΟΡΕΟ, του βάζουμε λίγο λευκό γλάσσο και κολλάμε το σοκολατάκι για το μάτι. Το τοποθετούμε στη μέση και φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο το κυάλι του μίνιον.

Τέλος φτιαχνουμε το στόμα και τα μαλάκια με τη γλυκόριζα και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.




2 comments:

  1. Πού είναι η σοκολατόπιτα οεο;
    Κρατάω μούτρα, να ξέρεις!!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ δίκιο έχεις μάνα μουυυυυυυυ! Νόμιζα την είχα ανεβάσει , αλλά η μνήμη μου πλέον με έχει εγκαταλείψει και έχει πάει αλλού! Σου γράφω εδώ την συνταγή, είναι πανεύκολη και είναι του Παρλιάρου από τις γλυκές αλχημείες! Εγώ πρόσθεσα από πάνω και γκανάζ σοκολάτας για να γίνει λαμπερή (χαχαχαα!)

      ΥΛΙΚΑ:
      120 γρ. κουβερτούρα
      110 γρ. βούτυρο
      4 αυγά
      150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
      60 γρ. αλεύρι
      15 γρ. κακάο
      ξύσμα από 1 πορτοκάλι
      Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.

      Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
      Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα.
      Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.

      ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

      1 κουβερτούρα Nestle Dessert (μπορείς να βάλεις και κουβερτούρα πραλίνα, θα κλάψεις από τη γεύση! Στη περίπτωση αυτή παρέλειψε τελείως την κρέμα γάλακτος)
      Λίγη κρέμα γάλακτος (1 φλυτζανάκι του καφέ) σε θερμοκρασία 87-90 βαθμών Κελσίου. Αν δεν υπάρχει θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, δοκιμάζουμε στα χείλια, ίσα να είναι ζεστή προς το να καίει.

      Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε μεσαία θερμοκρασία. Ενσωματώνουμε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με μαρίζ.
      Απλώνουμε πανω στη σοκολατόπιτα.
      Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

      Μπορούμε να τη ζεστάνουμε λίγο στα μικροκύματα πριν την σερβίρουμε.

      Καλή επιτυχία, σε φιλώ, σματς σμουτς!!!

      Delete