Get widget

Friday, August 29, 2014

Παιδικός Σταθμός - Τι θα χρειαστώ;


Που λέτε μεγαλώσαμε και σε λίγες μέρες θα πάμε παιδικό σταθμό! Πότε ο Δύσκολος Πελάτης ήταν ένα τόσο δα μωράκι και πότε έφτασε η ώρα να τον στείλουμε σχολείο, ούτε που το κατάλαβα...

Σαν χθες μου φαίνεται που μου τον έφεραν στην κλινική ξεμαλλιασμένο και πρησμένο από την ταλαιπωρία , να με κοιτάει με τα στραβωμένα του μουτράκια και εγώ να μην ξέρω από που να τον πιάσω μη σπάσει..

Και τώρα έχει γίνει ένα μικρό νηπιάκι που φωνάζει "Μανιούλααααααααα, χοείο...(σχολείο) "Όπως σας έλεγα από βδομάδα ξεκινάμε παιδικό και φυσικά άρχισα να ρωτάω δεξιά και αριστερά άλλες μάνες για το τι θα χρειαστώ. Ιδού λοιπόν τι πληροφορίες μάζεψα :

ΤΣΑΝΤΑ:

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστούμε. Πρέπει να είναι τόσο μικρή που να μπορεί να την κουβάλαει στη πλατούλα του, αλλά και τόσο μεγάλη ώστε να χωράει τα απαραίτητα. Τα οποία απαραίτητα είναι 2 αλλαξιές σε περίπτωση που λερωθούν, πάνες, μωρομάντηλα για όσα δεν έχουν καθαρίσει από πάνες, φαγητοδοχείο με το φαγάκι του και παγούρι για το νεράκι του. Αυτά είναι τα βασικά, από κει και πέρα κάθε παιδικός έχει και τα δικά του έξτρα, ανάλογα με το πρόγραμμα του.

Είχαμε πολλές επιλογές για τσάντα παιδικού/νηπιαγωγείου (δείτε εδώ), αλλά εμείς επιλέξαμε τσαντούλα από την βελγική LILIPUTIENS, γιατί τα σχέδια και οι λεπτομέρειές τους απλά δεν υπάρχουν!! 

Ανατομική στη πλατούλα, με 3 λουράκια (2 για ώμους και ένα γύρω από τη μεσούλα του) και αρκετά βαθιά για να χωράει τα απαραίτητα:
  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΑΓΗΤΟΥ:

 Το θέμα που απασχολεί όλες τις μαμάδες. Από τον παιδικό ζητάνε μεταλλικό σκεύος (τύπου στρατιωτική καραβάνα) και στην πλειοψηφία των παιδικών τα ζεσταίνουν στα μικροκύματα (δεν προλαβαίνουν διαφορετικά). Πείτε με παράξενη , αλλά εμένα τα μικροκύματα δεν μου αρέσουν καθόλου, πάντα μου δίνουν την εντύπωση ότι αλλοιώνουν τη γεύση του φαγητού. Επίσης δεν τα θεωρώ ασφαλή.

Έτσι επέλεξα να πάρω θερμός φαγητοδοχείο , να βάζω το φαγητό ζεστό από το πρωί εκεί και να το στέλνω στον παιδικό. Έτσι κι αλλιώς τα ταϊζουν νωρίς (νομίζω μέχρι τη 13:00 έχουν φάει), οπότε δεν μένει και πολλές ώρες.

Τα θερμός βέβαια της KUKUXUMUSU που πήραμε, κρατάνε το φαγητό ζεστό μέχρι και 10 ώρες, οπότε ξένοιασα με το συγκεκριμένο θέμα (έχουν και ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΑ σχέδια, δες τα όλα εδώ : ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΓΗΤΟΔΟΧΕΙΩΝ!)

Σου είχα γράψει και σχετικό κείμενο το καλοκαίρι που τα παίρναμε μαζί μας στη παραλία με φρέσκο φαγητό, μπορείς να το διαβάσεις εδώ. Έχω να σου πω επίσης ότι έφερα μαζί μου από την Κεφαλλονιά ατομικά βουτυράκια τα οποία έβαλα μέσα στο φαγητοδοχείο στις 7:30 το πρωί και στις 16:30 που έφτασα στη Θεσσαλονίκη, τα βουτυράκια δεν είχαν καν μαλακώσει!!
Κάτι που έχουν επίσης καλό είναι ότι κλείνουν αεροστεγώς με δυο καπάκια, οπότε αποφεύγουμε και τις διαρροές μέσα στην τσάντα (μου είπαν φίλες ότι πάρα πολλές φορές χύνεται υγρό από το φαί μέσα στην τσάντα, με αποτέλεσμα να λερώνονται τα πάντα, από ρούχα, εσώρουχα κλπ)ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ: 

Για το νεράκι σας φυσικά κουβάλαμε πάντα μαζί μας το θερμός μας . Κρατάει το νερό στη θερμοκρασία που το βάλαμε μέχρι και 24 ώρες. Αυτό θα του δίνω μαζί, έχει και ειδικό στόμιο με ελεγχόμενη ροή, οπότε δεν αγχώνομαι ότι θα τα χύνει πάνω του.
ΠΟΔΙΕΣ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ:

MUST αγορά αν δεν θες να κάθεσαι και να τρίβεις μπογιές από τα μπλουζάκια-παντελονάκια-φουστίτσες τους! Ιδανικά πρέπει να είναι πλαστικές (δε θες να τρίβεις και την ποδιά να καθαρίσει..) για να καθαρίζονται πανεύκολα, ιδανικά με μανίκια (γιατί αλλιώς θα τρίβεις ΚΑΙ μανίκια) και αρκετά μακρυά. Πρέπει όμως να είναι και άνετη για να μπαίνει πάνω από τα ρούχα του.

Εμείς πήραμε αυτές της φωτογραφίας :

Άλλα σχέδια μπορείς να δεις κι ΕΔΩ 


ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε BABY SWIMMING , οπότε πρέπει να προμηθευτούμε κι εδώ τα σχετικά. Πέρα από πετσέτες , μαγιώ πάνες
και λοιπό εξοπλισμό, θα χρειαστούμε μια μεγάλη τσάντα να χωράει τα πράγματα και των δυο μας.
Διάλεξα ξανά LILIPUTIENS , αν και είχα κι άλλες επιλογές για να την έχουμε ασορτί με τη τσάντα του σχολείου , αλλά και για να την έχουμε και σαν τσάντα ταξιδιού-διακοπών.ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΩΝ:

ΘΕΡΜΟΣ ΦΑΓΗΤΟΔΟΧΕΙΑ: Μεταφορά Φαγητού
ΘΕΡΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεταφορά Νερού
ΠΟΔΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: Ποδιές ζωγραφικής
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ : Γυμναστήριο-Κολυμβητήριο


Καλή μας σχολική χρονιά!!!


No comments:


Post a Comment