Get widget

Wednesday, September 17, 2014

Ο μόνος υπνόσακος που θα χρειαστείς ποτέ!


Όταν γέννησα τον Δύσκολο Πελάτη, ήταν τέλη Οκτωβρίου και παρόλο που μπήκα να γεννήσω καλοκαίρι (είχε 30 βαθμούς εκείνη τη μέρα!) βγήκα 4 μέρες μετά από τη κλνική και ήταν χειμώνας (κυριολεκτικά είχε 10 βαθμούς!).

Μέχρι να γεννήσω πίστευα ότι τα μωρά τα αφήνεις στη καλαθούνα ή στο κρεβατάκι τους και αυτά κάθονται ακίνητα (τέτοιο χαϊβάνι, γελούσε ο κόσμος). Δεν ήξερα ότι τα περισσότερα μωράκια είναι ικανότατα να ξεσκεπαστούν από πολύ νωρίς, μόνο και μόνο από τις αντανακλαστικές κινήσεις που κάνουν με τα ποδαράκια τους.

Επιπλέον αντιμετώπισα το εξής : Με το που θήλαζα και πήγαινα να τον αφήσω κάτω, σήκωνε τον κόσμο στο πόδι, ακόμα κι αν είχε κοιμηθεί! Μεταξύ λοιπόν άλλων τρόπων για να τον ησυχάσω (διαβάστε την πονεμένη μου ιστορία ΕΔΩ ) , μου είπαν ότι πολλές φορές τα λεχουδάκια (αλλά και τα μεγαλύτερα μωρά) τον χειμώνα αναστατώνονται από τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της αγκαλίτσας και της επιφάνειας που τα ακουμπάμε (πχ τα σεντόνια). Έτσι μου πρότειναν είτε να ζεσταίνω τα σεντόνια με το πιστολάκι, είτε να τα σιδερώνω με το σίδερο (να σε δω με το σίδερο στις 4 το πρωί μέσα στα σκοτάδια να πατάς τα σεντόνια της καλαθούνας και τι στον κόσμο!). Ή πολύ απλά να πάρω έναν υπνόσακο!

Ρωτώντας έμπειρες μαμάδες, θα σου διηγηθούν τη χρησιμότητα ενός υπνόσακου. Και για όταν είναι πολύ μικράκια,αλλά φυσικά και για όταν μεγαλώνουν που πλέον ξεσκεπάζονται και οι μαμάδες περνάνε τη νύχτα στο πήγαινε-έλα για να τα σκεπάσουν. Αν τον υπνόσακο τον μάθουν από μικρά, είναι σωτηρία! Είναι ζεστά, χουχουλιάρικα, δεν ξεσκεπάζονται το βράδυ και δεν αναστατώνονται όταν αλλάξουν περιβάλλον.

Σαν άπειρη μάνα κλασσικά, πήγα και αγόρασα ένα κάρο υπνόσακους (τους οποίους μέχρι να βρω και να διαλέξω, είδα και έπαθα!). Άλλα tog για τον χειμώνα, άλλα tog για την άνοιξη, άλλα για το φθινόπωρο, 6-12 μηνών για την αρχή, 12-18 για αργότερα, να μην τα πολυλογώ έφτασα να γεμίσω ένα συρτάρι με υπνόσακους. Δε μπορώ να πω ότι δεν τους χρησιμοποίησα, αλλά μας πήγαν με τα βίας μέχρι 18 μηνών

Αν ήξερα βέβαια τότε τους Merino Kids ,  δεν θα γέμιζα υπνόσακους, θα έπαιρνα έναν και θα τελείωνε η υπόθεση.

Τους Merino Kids τους γνώρισα όταν ο Θάνος ήταν 13 μηνών, τότε που ανοίξαμε το OHBABY . Να πω την αλήθεια, κάναμε την εισαγωγή με μισή καρδιά, γιατί ενώ με είχαν εντυπωσιάσει από την αρχή, φοβήθηκα μήπως φανούν στον κόσμο ακριβοί και έτσι έφερα λίγους στην αρχή. Οι οποίοι εξαντλήθηκαν σε 15 μέρες. Και φέραμε την επόμενη φορά διπλάσιους. Και πάλι εξάντλήθηκαν πριν καλά καλά βγει ο μήνας. Και τότε κατάλαβα γιατί. Υπολόγισα πόσα λεφτά είχα ξοδέψει εγώ για υπνόσακους και δυστυχώς είχα δώσει τα διπλάσια χρήματα και μας πήγαν με το ζόρι μέχρι 18 μηνών και έπρεπε να αγοράσω κι άλλον. Και στεναχωρέθηκα που μέχρι τότε δε είχα ακούσει για τους Merino Kids.Τι το διαφορετικό πια έχουν αυτοί οι υπνόσακοι θα μου πεις (και με το δίκιο σου!)?

Διάβασε παρακάτω για να καταλάβεις:


  • Είναι κατάλληλοι για όλες τις εποχές. Τέρμα τα μπερδέματα με τα TOG ανάλογα την εποχή. Ο Merino Kids κάνει για όλες τις εποχές, είναι κατάλληλος για θερμοκρασίες μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου (άρα τον βάζεις και καλοκαίρι όταν πχ ανάβεις air condition)
  • Και γιατί κάνει για όλες τις εποχές; Θα σου πω. Το εσωτερικό του είναι από το μοναδικό μαλλί των προβάτων Merino, μια ειδική φυλή προβάτων που το μαλλί τους φημίζεται για τη θερμορυθμιστική του ικανότητα.Γκούγκλαρέ το για να δεις!
  • Δημιουργεί ένα μικροκλίμα γύρω από το μωρό, ώστε να το κρατάει ζεστό και άνετο όλη τη νύχτα, χωρίς τον κίνδυνο υπερθέρμανσης 
  • Είναι φτιαγμένοι από 100% φυσικές ίνες, με 100% γέμισμα μαλλί Merino και 100% ριγέ βαμβακερή εξωτερική επίστρωση από ινδικό οργανικό βαμβάκι , χωρίς ίχνος συνθετικών υλικών. Άρα είναι κατάλληλοι και για μωράκια με δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα και ατοπική δερματίτιδα
  • Είναι ένας υπνόσακος για ηλικίες από 2 μηνών μέχρι 2 χρονών και για όλες τις εποχές. Άρα αγοράζεις έναν και ξεμπερδεύεις.Απλά προσαρμόζεις τα poppers στη μασχάλη και είστε έτοιμοι!
  • Είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να κάνει το βραδυνό άλλαγμα εύκολο.Το φερμουάρ του ανοίγει εντελώς flat και έτσι η αλλαγή της πάνας γίνεται τάκα τάκα, χωρίς περιττή ταλαιπωρία για κανέναν.
  • Και είναι τόσο απαλοί, σαν προβατάκια!!
No comments:


Post a Comment