Get widget

Friday, October 17, 2014

Μόλις αφήνεις το μωρό από την αγκαλιά κλαίει;

Όπως πολλές φορές θα σας έχω πει, όταν γέννησα τον Δύσκολο Πελάτη, μου ήρθε μεγάλη κεραμίδα. Μέχρι τότε πίστευα ότι τα μωράκια τρώνε και κοιμούνται με τις ώρες (θα 'θελα να ΄ξερα ποιος βλαμμένος είπε το "κοιμάται σαν μωρό" να του χώσω μια στα μούτρα).

Κανένας δεν μου είχε πει ότι τα μωράκια έχουν υπερευαίσθητες κεραίες και αναστατώνονται με την παραμικρή αλλαγή περιβάλλοντος! Την πρώτη φορά που πήγα να βάλω τον Δύσκολο Πελάτη στη καλαθούνα κοιμισμένο και μου ξύπνησε δεν έδωσα σημασία, είπα "τυχαίο θα ΄ναι" . Την επόμενη φορά, άρχισα να ψιλιάζομαι ότι όχι μόνο τυχαίο δεν είναι , αλλά μάλλον θα πρέπει να τον κουβαλάω μαζί μου ακόμα και στην τουαλέτα. Ε, την τρίτη φορά πλέον σιγουρεύτηκα ..καλό θα είναι να πάρω πάνες ακράτειας, γιατί με βλέπω να μη προλαβαίνω να πάω ούτε μέχρι την τουαλέτα!

Σαν φρέσκια απελπισμένη μάνα έκανα αυτό που κάνουν όλες : Ψαχτήρι στον γούγλη. Και ανακάλυψα ότι τα λεχούδακια μέχρι 3-4 μηνών τουλάχιστον, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην όποια αλλαγή περιβάλλοντος. Δηλαδή εκεί που έχει αποκοιμηθεί ευτυχισμένο και εσύ νομίζεις πως δεν το ξυπνάει ούτε τάνκς, πας να το ακουμπήσεις προσεχτικά σαν βόμβα έτοιμη να εκραγεί και αυτό ξυπνάει! Και είναι φυσικό, διότι είναι ζεστό και άνετο στην αγκαλίτσα σου και εσύ του αλλάζεις περιβάλλον.

Βρέθηκα που λέτε να σιδερώνω σεντονάκια στις 3 το πρωί για να είναι ζεστή η καλαθούνα του, μπας και μπορέσω να κλείσω μάτι καμιά ώρα (και πολύ λέω). Δεν μου έφτανε το πιστολάκι (διάβασε εδώ για να με συμπονέσεις!), είχα ΚΑΙ το σίδερο παραμάσχαλα σε όποιο δωμάτιο πηγαίναμε.

Πρόσφατα επισκέφτηκα μια πελάτισσά μου με νεογέννητο μωράκι για να της πάω κάτι πραγματάκια. Είδα λοιπόν ότι κρατούσε την μικρούλα της σε ένα στρωματάκι αγκαλιάς και φυσικά ρώτησα να δω τι είναι. Μου είπε ότι λέγεται MIONIDO και μου εξήγησε τι ακριβώς είναι και πόσο την έχει βοηθήσει.

Τι είναι το MIONIDO; Μια πολύ απλή, αλλά ταυτόχρονα πανέξυπνη ιδέα! Ένα στρωματάκι αγκαλιάς, πολύ μαλακό για νεογέννητα, στην ουσία μια μικρή φωλίτσα μέσα στην αγκαλιά σου. Βάζεις το μωράκι, το κρατάει ζεστό και άνετο και τα δικά σου χέρια ξεκούραστα όταν το ταϊζεις. Και το σημαντικότερο..δεν του αλλάζει περιβάλλον όταν το αφήνεις από την αγκαλιά σου και άρα δεν αναστατώνεται και άρα δεν ξυπνάει!

Έχει χίλιες χρήσεις! Είναι στρωματάκι αγκαλιάς, στρωματάκι για το καρότσι, για να το κρατάει η γιαγιά ή το αδερφάκι του, για να το ακουμπάς οπουδήποτε, για να το σηκώνεις κοιμισμένο από το καρότσι και να το βάζεις στο κρεβατάκι ή στη καλαθούνα και αντίστροφα, χωρίς να ξυπνάει ή να αναστατώνεται .


NIDO σημαίνει φωλίτσα. MIONIDO σημαίνει "η δική μου φωλίτσα"

Το MIONIDO του προσφέρει ένα σταθερό μικροπεριβάλλον, με σταθερή θερμοκρασία και τις δικές του γνώριμες και καθησυχαστικές μυρωδιές από μαμά, μωρό και γάλα. Οπότε όταν μεταφέρουμε το μωράκι μας με αυτό ή το δίνουμε σε άλλη αγκαλιά ή το ακουμπάμε κάπου αλλού, δεν έχει λόγους να ταραχθεί, καθώς παραμένει στο σταθερό του μικροπεριβάλλον, στη φωλίτσα του

Κατ’ επέκταση όταν το κοιμήσουμε σε αυτό και το τοποθετήσουμε στην κούνια του πάλι με αυτό, δεν θα έχει λόγους να ξυπνήσει. Αν π.χ. κοιμηθεί στο καρότσι του πάνω στο MIONIDO και το μεταφέρουμε στην κούνια του, θα το μεταφέρουμε μαζί με όλη τη χουχουλιάρικη  φωλίτσα του και χωρίς να του αλλάξουμε στάση ύπνου

Όταν βάζουμε το μωρό στο MIONIDO, είναι εύκολο να το κρατήσουμε αγκαλιά, όπως και να το δώσουμε σε άλλη αγκαλιά. Επίσης είναι πολύ ασφαλές, διότι το MIONIDO δρα ως ραχοκοκαλιά και υποστηρίζει τον αυχένα του μωρού.

Ζήτησα ένα δείγμα για να το μελετήσω και βάλαμε επάνω την 2,5 μηνών ανηψιά μου να δούμε πως θα αντιδράσει. Φάνηκε ότι της άρεσε, έδειξε να βολεύεται καλά και κυρίως βολεύτηκε η αδερφή μου, διότι αποτελεί και μια ωραιότατη βάση για co-sleeping , διότι στην ουσία του δημιουργεί ένα μικρό κρεβατάκι γύρω του και δεν είναι ξαπλωμένο απευθείας στο στρώμα των γονιών.

Και μια επίσης πολύ σημαντική πληροφορία...Κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, από 100% οργανικό βαμβάκι!

Μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ 

No comments:


Post a Comment