Get widget

Tuesday, November 18, 2014

Babyproofing ή αλλιώς πως να γλυτώσεις το μωρό από χτυπήματα και πεσίματα!

Πριν μπουσουλήσει το μωρό σου, δεν ασχολείσαι καν με το θέμα. Δεν σου περνάει καν από το μυαλό οτί αυτό το μπαρμπαδάκι θα καταλήξει με μελανιές και χτυπήματα. Και το χειρότερο..θα είναι μπροστά στα μάτια σου!

Όταν άρχισε η Πελατάρα να μπουσουλάει (και όπως θα σας έχω ξαναπεί , έχω ένα παιδί μάλαμα, πιο ήσυχο από την ησυχία την ίδια #not !! ) μας είχε πει ο παιδίατρος "Πέστε στα γόνατα, κάντε έναν γύρο στο σπίτι και τσεκάρετε για τυχόν κινδύνους στο ύψος του μωρού".

Πέσαμε και εμείς στα γόνατα σαν να πηγαίνουμε για τάμα τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο και πιάσαμε τις βόλτες μέσα στο σπίτι. Περιττό να πω πως αυτά που ανακαλύψαμε δεν μας περνούσαν καν από το μυαλό. Γωνίες που κοπανάς άνετα κεφάλι, μάτια κλπ, πρίζες που είχαμε ξεχάσει την ύπαρξή τους , ντουλάπια με απορρυπαντικά χαμηλά (άρα εύκολο να τα πιάσει ένα μωρό) και πολλά πολλά άλλα!

Ξεκινήσαμε λοιπόν να τα καλύπτουμε ένα ένα. Πρίζες, ντουλάπια, φούρνο, γωνίες . μεντεσέδες , όλα. Για τις γωνίες (που είναι και το χειρότερο των χτυπημάτων τελικά) αρχικά αγοράσαμε προστατευτικά από το γνωστό πολυπαιχνιδάδικο και έπειτα από το γνωστό σουηδικό υπερκατάστημα. Τις οποίες και τακτοποίησε η Πελατάρα εντός μιας εβδομάδας. Και των δυο καταστημάτων.Δεν είχε καν αρχίσει να περπατάει και παρόλα αυτά τις τράβηξε, τις ξεκόλλησε και καταλήξανε στα σκουπίδια.

Σε εκείνη την φάση , είχαμε αρχίσει την συνεργασία μας ήδη με την Prince Lionheart (που ειδικεύεται στο Babyproofing) και τους ζητήσαμε να βρουν μια λύση για τις γωνίες. Και μας έστειλαν για δοκιμή το Table Edge Guard. Το οποίο ήταν το εξής απλό : Ένα ρολό 3,7m συν 4 γωνίες από ένα χοντρούτσικο αφρώδες υλικό που δεν ξεκολλούσε με τίποτα!


 Μπορούσα να το βγάλω μόνο εγώ και όχι η Πελατάρα και μετά ξανακολλούσε (χωρίς να αφήνει σημάδι, το τονίζω, μιας και τα υπόλοιπα μας είχαν κάνει τα έπιπλα χάλια και έπρεπε να τρίβω ώρες για να τα καθαρίσω!).

Καλύψαμε λοιπόν όλο το τραπέζι γύρω γύρω και τις γωνίες. Κάλυψα και το γραφείο μου επίσης , το οποίο έδειξε ομορφότερο από πριν όπως θα δεις και στις φωτογραφίες.

Μετά από λίγο καιρό περπάτησε (είμαι από τις τυχερές μαμάδες που το παιδί της περπάτησε 11 μηνών, οπότε καταλαβαίνεις τι χιλιόμετρα έχω διανύσει τον τελευταίο χρόνο..) και εκεί άρχισαν άλλα πανηγύρια! Ανακάλυψε το σκαρφάλωμα και οι μελανιές και το μαύρο μάτι έγιναν μόνιμο αξεσουάρ.Δεν προλάβαινες να γυρίσεις βλέμμα 10 δευτερόλεπτα και ήδη είχε πέσει, είχε χτυπήσει και είχε μελανιάσει.

Δεν θα ξεχάσω περιστατικό σε σπίτι κολλητών μας φίλων που είχαν πάρει το προστατευτικό τραπεζιού...είχαμε πάει μια Κυριακή απόγευμα για παιχνίδι και καφέ. Είμαστε όλοι στο σαλόνι και τα παιδιά παίζουν μπροστά στα μάτια μας. Ο Θάνος κάθεται επάνω σε ένα πλαστικό καρεκλάκι και παίζει. Σε δευτερόλεπτα ρίχνει το βάρος του προς τα πίσω , φεύγει το καρεκλάκι και προσγειώνεται με το πίσω μέρος του κεφαλιού, κοντά στον αυχένα , στο τραπεζάκι. Παθαίνω σοκ για δευτερόλεπτα, μέχρι που τον βλέπω να σηκώνεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα και να συνεχίζει το παιχνίδι του. Και τότε συνειδητοποιώ πως αν το τραπέζι δεν ήταν καλυμμένο, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε συμβεί έτσι που είχε φύγει με τον αυχένα..

Άλλο αγαπημένο του σημείο φυσικά η ποδιά του τζακιού. Και πάλι σκέφτηκα τα προστατευτικά Edge Guard και αποφάσισαμε ότι έπρεπε να τοποθετήσουμε και στο τζάκι, γιατί έτρωγε κάτι θεαματικές γλίστρες, άλλο να στο λέω και άλλο να το βλέπεις!

Ζητήσαμε λοιπόν πάλι από την αγαπημένη μας Prince Lionheart να μας στείλει το Fireplace Edge Guard για να το δοκιμάσουμε. Ίδια λογική με τα προστατευτικά τραπεζιού και γωνιών , μόνο που είναι κομμένο σε διαστάσεις έτοιμες για τζάκι. Ρωτήσαμε αν είναι επικίνδυνο ένα αφρώδες υλικό δίπλα στη φωτιά και τα παιδιά της Prince Lionheart μας είπαν ότι είναι κατασκευασμένο από πυράντοχο υλικό, που σημαίνει πως όταν έρθει σε επαφή με φωτιά, δεν αρπάζει, αλλά συρρικνώνεται στον εαυτό του και δεν καίγεται.


Και το σημαντικό είναι ότι τον εμποδίζει να σκαρφαλώσει, μιας και σκαλώνει στην ποδιά και στο τέλος τα παρατάει!

Ευτυχώς κι αυτό δεν δείχνει άσχημο επάνω στη ποδιά ,αλλά σαν κομμάτι της. Ρώτησα αν βγαίνει σε άλλα χρώματα, αλλά μου είπαν πως αυτά τα δυο που βγάζουν (γκρι και σοκολά) είναι η φυσική απόχρωση που δεν έχει υποστεί καμιά χημική επεξεργασία. Γιαυτό τον λόγο βγαίνουν μόνο σε αυτά τα χρώματα, διότι τα μωράκια έχουν την τάση να τα δαγκώνουν και να τα μασουλάνε όλα, οπότε δεν πρέπει να περιέχουν τίποτα χημικό, ούτε και λάτεξ.


Τελευταίο αγαπημένο του hobby είναι η μαγειρική (μεγαλώνω έναν Πετρετζίκη,να το θυμάστε που σας το λέω). Κάθεται δίπλα μου και με βλέπει και μετά παίρνει τις κουτάλες κι αρχίζει το ανακάτεμα.Δυστυχώς έχει πάρει πολύ αέρα και ανεβαίνει και μόνος του πλέον στη κουζίνα ή πάει να πιάσει τις κατσαρόλες όταν μαγειρεύω. Αναγκαστήκαμε λοιπόν και βάλαμε προστατευτικό για τις εστίες , ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, μιας και όπως είπαμε δεν έχω και το πιο ήσυχο παιδί του κόσμου, γιατί αν συνέχιζε έτσι, θα του ερχόταν καμιά κατσαρόλα στο κεφάλι και δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα μπορούσε να του συμβεί....Μπορείτε να βρείτε τα πάντα για την παιδική ασφάλεα ΕΔΩ

No comments:


Post a Comment