Get widget

Friday, November 21, 2014

Δε θέλει να φοράει παντόφλες; Και ο δικός μου!

Μετά από 2 χρόνια που είμαι μαμά , έχω καταλήξει πως ορισμένα προϊόντα για μωρά και παιδιά, απλώς φτιάχνονται μόνο για να φτιαχτούν. Είμαι απόλυτα βέβαιη πως αν ρωτήσω πολλές και πολλούς από εσάς, θα μου αναφέρετε ουκ ολίγα προϊόντα.

Για παράδειγμα...Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν πχ τα πλαστικά πηρουνάκια για παιδιά. Καταρχήν έχουν στρογγυλεμένες άκρες (λογικά για να μη βγει κανένα μάτι) και άρα είναι αδύνατο να τσιμπήσουν οποιαδήποτε τροφή δεν έχει υφή πουρέ. Δοκίμασε να τσιμπήσεις κρέας με πλαστικό παιδικό πηρούνι και άμα τα καταφέρεις θα σε αφήσω να μου τρυπήσεις και τη μύτη.

Δεν έχω καταλάβει επίσης γιατί υπάρχουν παιδικά ποτηράκια χωρίς κάλυμμα από πάνω που μάλιστα έχουν και ένδειξη 12μηνών + . Δηλαδή υπάρχει καμία περίπτωση ένα παιδί 18 μηνών (δε λέω 12 γιατί θα γελάσει ο κόσμος) να πάρει το ποτήρι για να πιει και να μη περιχυθεί από πάνω μέχρι κάτω?

Ένας άλλος μου καημός είναι οι παντόφλες. Και μάλιστα οι παντόφλες που είναι κοντές, όχι μποτάκια(άρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν στα πόδια τους πχ πάνω από 5' ). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν παντόφλες που δεν ασφαλίζουν στο πόδι για παιδιά κάτω των 2,5-3 ετών. Εδώ και μεγαλύτερα τις βγάζουν και τις πετάνε! Και είναι τόσο κρίμα, διότι υπάρχουν τόσο όμορφα παντοφλάκια στα μαγαζιά. Του πήρα φέτος του δικού μου κάτι τέλεια μαϊμουδάκια, αλλά κάθονται και στολίζουν το σαλόνι. Μόλις του τις βάζω, μου λέει "βγάλεις" και επειδή δεν τους τις βγάζω εγώ, κάθεται κάτω και τις βγάζει μόνος του (είπαμε, η Πελατάρα είναι καλό και υπάκουο παιδί).

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, γκρίνιαζα σε αγαπημένη μου συνεργάτιδα ότι όλη μέρα δε φοράει παντόφλες, γυρνάει με τις κάλτσες και όλο γλιστράει και πέφτει. Και όταν του βάζω αντιολησθητικές, σε λίγο καιρό φεύγουν αυτά τα αντιολησθητικά από κάτω και μένω με σκέτη τη κάλτσα. Μου λέει "σου έχω κάτι πολύ τέλειο τότε! Στο στέλνω δώρο να το δεις!"
"δε σου λέω τι είναι,θα τα πούμε τηλεφωνικά!"

Ανοίγω λοιπόν το πακέτο την επόμενη μέρα και βλέπω κάτι καλτσάκια αντιλολισθητικά-μελισσάκια. Την παίρνω τηλέφωνο και τη ρωτάω "Τι είναι καλέ αυτό; "

"Οι Grippa Socks "  μου λέει.

"Τι διαφορετικό έχουν από τις άλλες καλέ;" τη ρωτάω κι εγώ

Οι Grippa Socks λοιπόν φτιάχτηκαν καταρχήν με γνώμονα την υγιή ανάπτυξη του πέλματος καθώς το παιδί μεγαλώνει.

Όλοι ξέρουμε ότι το να περπατά ξυπόλητο , ειδικά στα πρώτα του βήματα, είναι ο σωστότερος τρόπος. Αλλά τι γίνεται τον χειμώνα που έχει κρύο; Ή όλα αυτά τα παιχνίδια που είναι σκορπισμένα γύρω γύρω και μπορεί να τα πατήσει και αν πληγώσει το ποδαράκι του;

Οι Grippa Socks λοιπόν σχεδιάστηκαν με βάση τις ανάγκες του παιδικού πέλματος:
(σοβαρεύω λιγάκι, αλλά είναι σημαντικό να σας δώσω κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά, έτσι μου τα εξήγησαν και μένα για να καταλάβω σε τι διαφέρουν!)

  1. Τα πρώτα χρόνια, το πέλμα απαρτίζεται από μαλακό και εύκαμπτο χόνδρο που σταδιακά μετατρέπεται σε οστό. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέλιξης , θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να μην υποστεί το πέλμα τραυματισμούς ή και παραμόρφωση.
  2. Οι κάλτσες Grippa μεγαλώνουν με το παιδί και έξυπνα προσαρμόζονται στο πόδι του, ώστε ένα μέγεθος να χωρέσει όλες τις ηλικίες από έξι μήνες έως τέσσερα χρόνια (6 μηνών - 4 ετών). Το " fold - to-fit " τμήμα τους παρέχει την καλύτερη εφαρμογή, ενώ υποστηρίζει το πόδι στο ζωτικό αστράγαλο . Αυτή δε η διάταξη της κάλτσας, εξασφαλίζει ότι η κάλτσα δε θα φύγει από τα πόδια τους
  3. Χάρη στη σόλα από σιλικόνη, η πρόσφυση μεγιστοποιείται κάθε φορά που το πόδι κινείται. Και όπως το παιδί μεγαλώνει, η επιφάνεια πρόσφυσης αυξάνεται, η κίνηση του πέλματος διευκολύνεται, ενώ παράλληλα παρέχεται μέγιστο κράτημα και άνεση, με το μικρότερο δυνατό όγκο στο πέλμα. 
  4. Με τις κάλτσες Grippa τα δάχτυλα των ποδιών είναι άνετα και ζεστά. Με την ειδική πλέξη τους, το πόδι μονώνεται και αερίζεται την ίδια ώρα, ενώ παράλληλα το πέλμα είναι ελεύθερο να κινηθεί και να αναπτυχθεί. 
  5. Θα τις χρησιμοποιήσετε από 6 μηνών - 4 ετών.Μπαίνουν εύκολα, βγαίνουν εύκολα, δε φεύγουν από το πόδι, προσφέρουν τέλεια πρόσφυση στο έδαφος, είναι ζεστές για τον χειμώνα, προσαρμόζονται στο πέλμα του παιδιού σας καθώς μεγαλώνει και είναι οι μόνες με πιστοποίηση από το Κολλέγιο Ποδιατρικής της Αγγλίας.

Τις βάλαμε λοιπόν που λέτε και ησύχασε το κεφάλι μου. Στέκονται τέλεια επάνω στον αστράγαλό του, δεν γλιστράνε (έχουμε και σανίδια στο σπίτι, οπότε η γλίστρα πάει σύννεφο!) και το πόδι του δεν ιδρώνει όσες ώρες και να τις φοράει! Και επειδή του δίνουν την αίσθηση της κάλτσας , δεν ασχολείται και δεν τις βγάζει.Μπορείς να βρεις τις GRIPPA SOCKS κάνοντας κλικ ΕΔΩ  

1 comment:

  1. Γεια σου Κατερίνα, καλώς σε βρήκα! Με "τράβηξε" ο τίτλος της ανάρτησης και ήρθα να τη διαβάσω...λοιπόν τα δικά μου παιδιά (4 χρονών & 22 μηνών) δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά με παντόφλες και καλτσάκια! Ειδικά ο μικρός, δεν κρατάει τίποτα στα πόδια του! Τα βγάζει όλα, κάλτσες - αντιολησθητικές και μη - παντοφλάκια με σχρατς κτλ Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω! Απορώ η μάνα, δεν παγώνουν τα ποδαράκια τους?
    Πανέμορφα τα μελισσοκαλτσάκια σας! Καλό απόγευμα... Μαρία

    ReplyDelete