Get widget

Friday, February 27, 2015

Το πιο μυρωδάτο βρεφικό απορρυπαντικό!

Όταν ξεκίνησα να πλένω τα βρεφικά ρουχαλάκια του Δύσκολου Πελάτη, λίγο πριν γεννηθεί, πίστευα ότι τα βρεφικά απορρπαντικά αν μη τι άλλο θα μυρίζουν τέλεια.

Δοκίμασα όλα τα γνωστά απορρυπαντικά του εμπορίου και διαπίστωσα ότι εκτός από ανεξήγητα πανάκριβα (γιατί πρέπει 20 μεζούρες απορρυπαντικού να κοστίζουν πχ 8 και 10€..) , δεν μύριζαν καθόλου ωραία. Μα καθόλου. Φυσικά και έπρεπε να μην έχουν πολύ άρωμα γιατί απευθύνονται σε υπερευαίσθητα βρεφικά δερματάκια. Αλλά δεν είναι ότι δεν είχαν άρωμα (θα το καταλάβαινα). Είχαν άρωμα, αλλά ήταν χάλια.

Επίσης, αντί να βγαίνουν τα ρούχα απαλά, έβγαιναν σαν στόκος. Μαλακτικό είχε μόνο μια ετιαρεία, αλλά ωραίο δεν το έλεγες.

Η Πελατάρα σχεδόν από την αρχή είχε ατοπική δερματίτιδα. Όσων μανάδων τα παιδιά έχουν, ξέρουν ότι θέλει μια σχετική φροντίδα, όχι επειδή είναι κάτι επικίνδυνο, αλλά για να είναι πιο άνετα τα μωράκια. Συχνά η ατοπική δερματίτιδα οφείλεται σε κάποια αλλεργία (πχ γαλακτομικά που είναι και το σύνηθες). Ο Θάνος δεν είχε αλλεργία σε κάτι, απλά φούντωνε πχ όταν είχε πολύ κρύο, ή από κάποιο αφρόλουτρο ή απορρυπαντικό.

Επειδή σαν άνθρωπος δεν είμαι της υπερβολής, ποτέ δεν το παράκανα με ειδικές κρέμες, αφρόλουτρα κλπ. Στην ήπια ατοπική δερματίτιδα (όπως η δική μας) απαιτείται μια καλή ενυδάτωση και λίγο προσοχή σε αφρόλουτρα και απορρυπαντικά τις ημέρες της έξαρσης.

Τα βρεφικά απορρυπαντικά τα κατήργησα από τότε που ήταν 6 μηνών. Τα θεωρούσα περιττά από ένα σημείο και μετά. Μάλιστα τα ρούχα του τα πλένω μαζί με τα δικά μας.Απλά σε περιόδους έξαρσης της ατοπικής, του έπλενα τα ρούχα με βρεφικό απορρυπαντικό (κυρίως τον χειμώνα).

Πρόσφατα, μετά τις παγωνιές, η ατοπική του φούντωσε πάρα πολύ και είπα να πάρω πάλι βρεφικό απορρυπαντικό για τα ρούχα του μέχρι να υποχωρήσει πάλι.

Θυμήθηκα τότε τα δείγματα που είχα πάρει πριν από κανένα μήνα από το e-yup (σου είχα γράψει τότε και για τις πάνες τους και τα απορρυπαντικά τους ) και πόσο μου είχαν αρέσει τα TEO BEBE . Τα είχα βρει εξαιρετικά μυρωδάτα και μια πλύση που είχα κάνει , με είχε ικανοποιήσει πολύ, δεδομένου ότι είχα μπλουζάκια με λαδιές και τα καθάρισε.

Παρήγγειλα λοιπόν μια συσκευασία σκόνη 20 μεζούρες και ένα μπουκάλι υγρό απορρυπαντικό με ένα μαλακτικό που τα είχαν σε promo συσκευασία . Και 5 συσκευασίες μωρομάντηλα TEOBEBE που πλέον τα έχα καθιερώσει και τα παίρνω κάθε μήνα (είναι σούπερ, μεγάλα, πολύ υγρά και κοστίζουν μόνο 1,79€ τα 64 τμχ, κοινώς σούπερ τιμή). Όλα μαζί μου στοίχισαν 23,40€. Ούτε τα μισά απ'ότι θα πλήρωνα τα γνωστά επώνυμα στο σούπερ μάρκετ.

Πάνω από τα 25€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν, οπότε έβαλα και ένα αφρολουτράκι TEOBEBE που το έχω επίσης δοκιμασμένο και μου άρεσε.  Σύνολο 27,33€ για 2 κουτιά απορρυπαντικό, 1 μαλακτικό, 5 τεμάχια μωρομάντηλα και ένα αφρόλουτρο. Καθόλου άσχημα!

Να ξέρεις επίσης πως στη πρώτη σου παραγγελία τα μεταφορικά είναι δωρεάν και έχεις -15% με αυτόν τον κωδικό: ELMANA15

Την επόμενη φορά λέω να δοκιμάσω ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων και απορρυπαντικά σπιτιού.

Σε ότι αφορά τώρα το βρεφικό απορρυπαντικό. Έβαλα πλυντήριο τα ρούχα του Πελάτη μαζί με δικά μας (έχω 9κιλο πλυντήριο, δε λέει να βάζω μόνο τα δικά του).

Έκανα πρόπλυση και πλύση στους 40 βαθμούς σε αρκετά λερωμένα ρούχα (είχε και τραπεζομάντηλο με λεκέδες λαδιού, καθώς και μπλούζα του Θάνου με λαδιές). Είχα ένα άγχος ότι δεν θα καθαρίσουν, αλλά έκανα λάθος. Βγήκαν ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ. Και φυσικά μοσχομύριζαν (το έχουμε το θέμα μας οικογενειακώς με τις μυρωδιές). Ο χάζμπαντ με ρώτησε την επόμενη μέρα το πρωί "Ρε συ, τι μυρίζει το μπουφάν μου? Τι τέλεια μυρωδιά!" . Του είπα το και το, είναι βρεφικό απορρυπαντικό και ξετρελάθηκε. Επίσης κρατάνε μυρωδιά. Μπλουζάκι φορεμένο δεύτερη μέρα, μετά από ώρες εκτός σπιτιού, μυρίζει ακόμα.

Και το πιο σημαντικό (διότι γι'αυτό γίνεται όλη η φασαρία λόγω της ατοπικής δερματίτιδας). Είναι υποαλλεργικά , χωρίς παραφίνες, σιλικόνες και parabens και με φυσικό σαπούνι και είναι κατάλληλα από τη γέννηση.

Μπορείς να τα βρεις όλα ΕΔΩ  

No comments:


Post a Comment